Θα ήθελα την πολύτιμη  γνώμη σας κορίτσια , καταρχήν καλημέρα σας :) k καλή εβδομάδα….θέλω να φτιάξω έναν πίνακα με decoupage  60*80cm  πήγα και ρώτησα σε τυπογραφείο για εκτύπωση τέτοιου μεγέθους σε χαρτί, αυτό που μου έδειξε είναι αρκετά χοντρό και γυαλιστερό …θα μπορέσω να δουλέψω σε τέτοιο χαρτί?  Έχει δουλέψει καμία σας με τέτοιο χαρτί? Τι κόλλα θα πρέπει να χρησιμοποιήσω έτσι ώστε να εισχωρήσει στο χαρτί? …..

Προβολές: 430

Απάντηση σε αυτό

Απαντήσεις σε αυτή τη συζήτηση

Καλημέρα Βίκυ, νομίζω ότι μπορεί να έχεις πρόβλημα... ρώτησέ τον τι εκτύπωση είναι, διότι μάλλον θα είναι inkjet με το οποίο δεν μπορείς να δουλέψεις. Είχα ρωτήσει και εγώ πρόσφατα.

Ελευθερια σε ευχαριστώ για την άμεση απάντηση σου, αν βγαίνει σε λειζερ  μπορω να το δουλέψω? πρέπει να το βρέξω? τι κόλλα θα χρησιμοποιήσω?

μολις ρώτησα τηλεφωνικα, το χαρτι ειναι περιπου 150 με 160  gr χοντρο κ γυαλιστερο στην υφή του , και εχουν έχρωμο λειζερ!!! για να ακούσω γνώμες? πως μπορώ να δουλέψω ένα τόσο χοντρο χαρτί? τι κόλλα θα χρησιμοποιήσω? τι άλλα εργαλεία θα χρειαστώ? σε μικρά αντικείμενα την εφαρμογή την κάνω με το χέρι και πινέλο, σε τετοια μεγάλη επιφάνεια, τι θα χρειαστώ?

Πω πω! Καταιγισμός ερωτήσεων! Λοιπόν, έχουμε και λέμε: 150 με 160 γραμμάρια είναι πολύ χοντρό, είναι χαρτόνι ουσιαστικά, όχι χαρτί. Αν είναι να κάνεις κάτι σε καμβά ολόκληρο, όχι δηλαδή σύνθεση μοτίβων, δεν νομίζω ότι χρειάζεται να κάνεις decoupage, απλά κόλλησέ το με ταινία διπλής όψης. Αν πάλι θέλεις να χρησιμοποιήσεις κομμάτια του για μικρά αντικείμενα, εκεί μπλέκει το θέμα. 

Νομίζω ότι η καλύτερη λύση είναι το transfer glaze. Δηλαδή, ένα χημικό που σου επιτρέπει να κάνεις μεταφορά εικόνας. Εκεί όμως πρέπει να προσέξεις να τυπώσεις το μοτίβο ανάποδα (κατοπτρικά δηλαδή). Μια άλλη εναλλακτική αλλά λιγάκι επίφοβη είναι να το βρέξεις, να το τρίξεις απαλά από τη πίσω μεριά να λεπτύνει, και μετά να κάνεις κανονικά ντεκουπάζ. Αν θέλεις να δοκιμάσεις αυτό το τελευταίο εγώ αφού θα το έτριβα, θα το άφηνα να στεγνώσει για να δώ πόσο λεπτό είναι, να το καθαρίσω τελείως από τα τρίμματα και μετά θα έκανα ντεκουπάζ. 

η μεταφορά θα γίνει σε ξύλο και οχι σε καμβα!!!! ολοκληρη εικονα.... το  transfer glaze τι ειναι? λίγη βοήθεια πως δουλεύεται?

 

Απάντηση σε συζήτηση

RSS

Βίντεο

© 2021   Created by Eleftheria.   Με την υποστήριξη του

Διακριτικά  |  Αναφορά προβλήματος  |  Όροι χρήσης