Εδώ και πολύ καιρό θέλω να απαντήσω στα ερωτήματά σας σχετικά με τη χρήση των χρωματιστών κασιών. ΄Ηρθε λοιπόν η ώρα!!!!!!!

Η κάσια είναι σκόνη υδατοδιαλυτή.

Η εφαρμογή αποδίδει μεγαλοπρεπώς τα νερά μιάς ξύλινης επιφάνειας. Στο εμπόριο κυκλοφορούν μικρά (και ακριβά) φακελάκια χρωματιστές κάσιες, σε πολλά πολλά χρώματα. Στα περισσότερα χρωματοπωλεία θα βρούμε κάσιες του μισού ή του ενός κιλού σε περιορισμένη ποικιλία χρωμάτων. Συνήθως υπάρχουν κάσιες σε ώχρα, καρυδιά σκούρα και πορτοκαλί της σκουριάς. Σε κάποιο σύγχρονο χρωματοπωλείο ή χομπύστικο κατάστημα, θα συναντήσουμε τα φακελάκια σε μικρές ποσότητες. Κοστίζουν γύρω στα 3 ή 4 ευρώ το ένα.

Ή ξύλινη επιφάνεια  μας ΔΕΝ θα ασταρωθεί για να έχουμε ατόφια την εικόνα των νερών της. Σε ποτηράκια έχουμε διαλύσει σε νερό χρώματα κάσιες που θα χρησιμοποιήσουμε. Η Δοσολογία είναι:μισό ποτήρι νερό 3/4 από το φακελλάκι μας κάσια. Επιλέγουμε το μοτίβο που θα ντεκουπάρουμε και βάσει αυτού ξεκινάμε την τοποθέτηση στρωμάτων κάσιας, τουλάχιστον τριών(3).Με πινέλο περνάμε στρώση κάσια, στεγνώνει αμέσως το πρώτο στρώμα. Με γυαλόχαρτο ή τριβείο τρίβουμε, τόσο, όσο να μην την εξαλειψουμε όλη, από την επιφάνειά μας. Συνεχίζουμε, με το δεύτερο χρώμα κάσιας και επαναλαμβάνουμε το τρίψιμο. Και πάμε στο τρίτο στρώμα, το οποίο θα κρατάει υγρασία λόγω των δύο προηγούμενων. Επιμένουμε να στεγνώσουμε την ξύλινη επιφάνεια καλά, να μην έχουμε υγρό το ξύλο και τρίβουμε ξανά. Τέλος ένα ελαφρύ πέρασμα με το ζαχαρί χρώμα που χρησιμοποιούμε στις επιφάνειες που ντεκουπάρουμε και ξανά τρίψιμο. Εδώ έχει ολοκληρωθεί και σφραγισθεί η διαδικασία με τις κάσιες. Τελειώνουμε με την τοποθέτηση του μοτίβου και των εφέ μας. Είναι μια χρονοβόρα διαδικασία, λερώνει λόγω τριψίματος και κασιών. ΄Ομως το αποτέλεσμα είναι πολύ ρομαντικό, μπορεί να γίνει και πολύ μοντέρνο αν το επιλέξουμε. Μπορούμε να τοποθετήσουμε όσα χρώματα κάσιας θέλουμε στην επιφάνειά μας, αρκεί να έχουμε το κουράγιο σε κάθε στρώμα να τρίβουμε. Ελπίζω να κάλυψα τις απορίες σας και το αποτέλεσμα να δικαιώσει τον κόπο σας. Καλές δημιουρίες σε όλες μας!!!!!!   

Τελευταία ενημέρωση: SOFIA DHMOPOULOU Νοέ 23, 2011.

Βίντεο

© 2020   Created by Eleftheria.   Με την υποστήριξη του

Διακριτικά  |  Αναφορά προβλήματος  |  Όροι χρήσης