Γειά σας κορίτσια είμαι νέα σε αυτή τη δραστηριότητα και θα ήθελα να σας ρωτήσω αν τα μπουκάλια χρειαζεται να περασοτύν με αστάρι. Πριν μια εβδομάδα που έφτιαξα ένα μπουκάλι το πέρασα πρίν με Gesso και στην συνέχεια που το έβαψα το χρώμα δεν έγινε ομοιόμορφο αλλά με πινελιές. Τι λάθος έκανα? Επίσης την ώρα πουτου έκανα φωτοσκίαση σε ένα σημείο μο ξεφλούδισε. Και κάτι τελευταίο. Πως μπορώ μέσα απο το side να βελτιώσω την τεχνική? Σας ευχαριστώ πολύ!

 

Προβολές: 312

Απαντήσεις σε αυτή τη συζήτηση

Γεια σου Γιούλη, στις "τεχνικές" μας θα βρεις όλες τις πληροφορίες. 

http://decoupage.ning.com/notes/Decoupage_%CF%83%CE%B5_%CE%BC%CF%80...

Γειά σου, Γιούλη.Εγώ θα σου πω πώς φτιάχνω τα δικά μου, αλλά ίσως υπάρχουν και καλύτερες προτάσεις από πιο έμπειρα μέλη. Λοιπόν, Εγώ περνάω πρώτα αστάρι λευκό μετάλλου ( από χρωματοπωλείο.)

Το αφήνεις μια μέρα. Μετά περνάω λευκό ακρυλικό ( από χρωματοπωλείο) ή άλλο χρώμα αν θέλεις να κάνεις κρακελέ και μετα ακολουθεί κανονικά η διαδικασία του ντεκουπάζ. Πολύ σημαντικό είναι τα χέρια σου να μην έχουν υγρασία όταν κάνεις την όποια εργασία. Περνάω στο τέλος βερνίκι νεφτιού για μεγαλύτερη αντοχή. Ελπίζω να βοήθησα.

Ευχαριστώ πάρα πολύ!!!!

 

Πάντως να ξέρεις ότι το γυαλί επειδή δεν είναι πορώδες υλικό δεν συγκρατεί καλά το χρώμα που του βάζουμε πάνω. Ακόμα και αστάρι να βάλεις παίζει να ξεφλουδίσει. Γι' αυτό εγώ περνάω συνήθως 2 στρώσεις για σιγουριά (με σφουγγάρι πάντα). Αφού τελειώσεις προσεκτικά τη δουλειά σου για να μην το ξύσεις κατά λάθος το περνάς πολλά χέρια βερνίκι και έτσι μετά είναι αρκετά προστατευμένο.

RSS

Βίντεο

© 2021   Created by Eleftheria.   Με την υποστήριξη του

Διακριτικά  |  Αναφορά προβλήματος  |  Όροι χρήσης