Κορίτσια καλημέρα.Είμαι νέα στο forum καθως και νεα στο άθλημα του ντεκουπάζ.Διάβασα πριν  λίγο ότι πρέπει να περνάμε με βερνίκι για προστασιά.Πρόσφατα έφτιαξα μια εικόνα και ένα πίνακα σε mdf και χρησιμοποίησα τη μέθοδο του κρακελε ενος συστατικού.Αστάρωσα για αρχη μετα πέρασα χρυσο χρώμα,το κρακελέ και τέλος ένα καφε.(αυτο όσον αφορα την εικόνα).Στον πίνακα το τελευταιο χρώμα ήταν ανοιχτοχρωμο όπως χρειαζεται για ντεκουπάζ.Δεν πέρασα με κάποιο βερνίκι.Υπάρχει περίπτωση να υπάρξει φθορα?Αν ναι πείτε μου τί μάρκα βερνικι να χρησιμοποιησω.Ευχαριστω

Προβολές: 1104

Απάντηση σε αυτό

Απαντήσεις σε αυτή τη συζήτηση

Ελευθερία γειά,

Διάβασα στο σχόλιό σου οτι χρησιμοποιείς βερνίκι πολυουρεθάνης και όχι νεφτιού.Και εγώ πολυουρεθάνης χρησιμοποιώ αλλα και αυτο με νέφτι διαλύεται.Μήπως εννοείς κατι άλλο?

ΤΙ ΕΝΝΟΕΙΣ ΟΤΙ ΤΟ ΒΕΡΝΙΚΙ ΠΟΥΟΥΡΕΘΑΝΗΣ ΔΙΑΛΥΕΤΑΙ ΜΕ ΝΕΦΤΙ? ΕΓΩ ΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΣΤΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ, ΚΥΡΙΩΣ ΓΙΑ ΑΔΙΑΒΡΟΧΟΠΟΙΗΣΗ. ΛΑΘΟΣ ΚΑΝΩ?

Μάλλον εννοεί ότι διαλυτικό του είναι το νέφτι και όχι το νερό. Αλλά και το δικό μου βερνίκι πολυουρεθάνης, είναι νερού ! Μάλιστα είναι βερνίκι πέτρας ,σαν γάλα στο χρώμα, όταν στεγνώνει είναι διαφανές! Παίρνουμε άραγε το σωστό; 

Εγώ κορίτσια αυτό που χρησιμοποιώ είναι σίγουρα νερού διότι δεν μυρίζει καθόλου. Δεν το έχω αραιώσει όμως ποτέ, άλλωστε αυτό από μόνο του είναι ήδη αρκετά ρευστό. Ούτε θυμάμαι ποτέ κάποιον να έχει αναφέρει ότι το αραιώνει. Χρηστίνα λογικά το ίδιο λέμε, νομίζω το πολυουρεθάνης νερού είναι ένα μόνο. Δεν έχω ακούσει ποτέ για κάποια παραλλαγή του.

κορίτσια για να μην μπερδέυεστε να σας πω,ότι βερνίκια  πολυουρεθάνης υπάρχουν δύο ειδών.το ένα είναι με βάση νερού και αυτό σημαίνει ότι τα εργαλεία μας όπως πινέλα τα καθαρίζουμε με σαπουνόνερο.άν χρειασθεί να αραιωθεί πράγμα σπάνιο,εκτός άν το έχουμε πολύ καιρό και έχει πήξει τόσο που δεν μπορούμε να το απλώσουμε με το πινέλο μας,μπορούμε αυτό που θα χρησιμοποιήσουμε να το αραιώσουμε με λίγο νεράκι.υπάρχει και το πολυουρεθάνης βερνίκι που έχει σαν βάση το νέφτι και αυτό μυρίζει και τα εργαλεία που θα χρησιμοποιήσουμε πρέπει να τα καθαρίσουμε με νέφτι ή με white spirit.αν χρειασθεί να το αραιώσουμε (που δεν χρειάζεται),θα το αραιώσουμε με αυτά που είπα πάρα πάνω.ελπίζω να βοήθησα.

Εγώ πήγα και πήρα ένα βερνίκι για ξύλα εξωτερικού χώρου, από μαγαζί με χρώματα, είναι προφανώς νερού γιατί καθαρίζεις τα πινέλα με νερό και σαπούνι, το περιγράφει στο κουτί σαν ακρυλικού τύπου, είναι σαν μισοπηγμένο ζελέ, και το χρησιμοποιώ σε περιπτώσεις που θέλω να περάσω πολλά χέρια, τρίβοντας ενδιάμεσα, για να "εξαφανιστεί" το πάχος τού χαρτιού ντεκουπάζ. Πολύ καλά αποτελέσματα. Δεν μυρίζει ιδιαίτερα πολύ, και είναι πολύ μεγάλης καλυπτικότητας.Δεν έχω βάλει τίποτα από αυτά κάτω από τη βρ'υση, αλλά πιστεύω θα άντεχαν...

Παγώνα μιας που είπες ότι χρησιμοποιείς και το αστάρι της κραφτ, μπορείς να μου πεις πώς λέγεται η ονομασία του για να το ζητήσω στο χρωματοπωλείο? κ μπαίνει σε όλα τα υλικα(ξυλο, γυαλι κτλ)?

Απάντηση σε συζήτηση

RSS

Βίντεο

© 2020   Created by Eleftheria.   Με την υποστήριξη του

Διακριτικά  |  Αναφορά προβλήματος  |  Όροι χρήσης